Tech

Helytakarékosság érdekében helyezze át régi fotóit a Google Drive-ból a Google Fotókba

 google-photos-promo.jpg

Vége at Ghacks , Martin Brinkmann által felfedezett egy tweet a Google Fotóktól hogy a Google Fotók korlátlan tárolási lehetősége nem vonatkozik visszamenőleg a Google Drive-ra esetleg korábban feltöltött fotókra és videókra. Saját tapasztalatom alapján hozzátehetem, hogy ez az irányelv a Google+-on található összes fotójára is vonatkozik. Így ha a maximális tárhely felé kúszik, érdemes áthelyezni fotóit és videóit a Google Drive-ból és a Google+-ból a Google Fotókba, ahol, ha a Kiváló minőség opciót választotta (az eredetivel ellentétben), fotóit és videóit nem számítanak bele a Google tárhelykvótába.

Sajnos nincs egyszerű módja annak, hogy áthelyezzük őket a Drive-ból vagy a Google+-ból a Fotókba; le kell töltenie fotóit és videóit, majd fel kell töltenie azokat, mielőtt törölné őket.

Ha látni szeretné, hogy mely fotók és videók számítanak bele a kvótába, lépjen a Google Drive fő nézetébe, és a bal alsó sarokban vigye az egérmutatót a felhasznált MB-ok és százalékok fölé (ez közvetlenül a További tárhely vásárlása link felett található). Ezután kattintson a kis kék felkiáltójelre a Google Drive mellett, és megjelenik azon fájlok listája, amelyek beleszámítanak a kvótába.

 google-drive-storage-quota.jpg

Végig kell mennie ezen a listán, és ki kell választania a letölteni kívánt fényképeket. A Letöltés gombot a jobb felső sarokban található További műveletek gombra kattintva találja meg. Miután letöltötte a fájlokat, használhatja a Asztali feltöltő a Google Fotókhoz. Egy lépés mentéséhez állítsa be a Google Fotókat a következőre: bizonyos mappákat automatikusan feltölteni .



A folyamat gyorsabb a Google+-szal, mert minden albumban van egy Letöltés lehetőség, amely összecsomagolja a benne lévő fényképeket, így megkímélve Önt attól, hogy egyenként válassza ki a fotókat.

 google-plus-download-delete.jpg

Végül vissza kell lépnie a Google Drive-on és a Google+-on, és törölnie kell a letöltött, majd a Google Fotókba feltöltött fotókat. Ismét egyszerűbb a Google+-on, mert minden albumban van egy Áthelyezés a kukába lehetőség, így megkímélhetsz attól, hogy fotóról fotóra haladj.

Kipróbáltam egy parancsikont a Google+-on lévő fotóimhoz, amelyek már a Google Fotók-könyvtáramban is szerepeltek úgy, hogy kihagytam a letöltési és feltöltési lépéseket. Sajnos be kell jelentenem, hogy egy fotó törlése a Google+-on a Google Fotóból is eltávolítja azt. A 22-es csapáson pedig, ha letölti, majd feltölti a Google+-ból a Google Fotókban már megtalálható fényképeket, akkor másolatokat kap. Nemcsak a nehézkes letöltési-feltöltési-törlési folyamatnál ragadt meg a Google+-on, hanem el kell távolítania a lehetséges ismétlődéseket is a Google Fotókban.

Rengeteg időt és fáradságot takarítana meg, ha a Google Drive és a Google+ olyan lehetőséget adna Önnek, amely az „Eltávolítás innen, de a Google Fotókban marad”-hoz hasonló.